Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Hollandse recepten

Hollandse recepten

Zoete spitskoolsalade met pecannoten en ei

De eieren in 7 minuten hard koken, pellen en ze in partjes snijden. Laat deze afkoelen, tenzij je het lekker vind dat ze nog warm zijn. Snijd de spitskool en bleekselderij fijn. Snijd de paprika in reepjes. Deze mogen samen in e...

Volledige recept

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 7 minuten

Royale kaasplank met uienmarmelade

Halveer alle druiven. Daarna kun je de rode ui gaan snipperen, maak deze fijn. Alle ingrediënten voor de uienmarmelade verwarmen in een pan met dikke bodem en zonder deksel laten sudderen tot een jam ontstaat. Af en toe doorroer...

Volledige recept

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten

Zuurkool-gehaktschotel

De aardappelen schillen en ze in gelijke stukken snijden. De aardappelen in een laagje koud water ( tot halverwege de aardappelen ) met wat zout op een hoog vuur aan de kook brengen. Kook de aardappelen met het deksel op de pan i...

Volledige recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 48 minuten

Wentelteefjes van Surinaams witbrood en chiazaad

Snijd de Surinaamse broodjes doormidden. Gebruik een groot diep bord en klop hierin het ei los. Doe de melk, room, vanille aroma, vanillesuiker en het chiazaad erbij. Haal of wentel de broodjes door het eimengsel zodat zodat alle ...

Volledige recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten

Kaasfondue van Feta

Verkruimel de feta in een kom. Hak de sjalotjes in kleine stukjes. Hak de walnoten grof en rooster ze even in een droge koekenpan. Zet een flinke zware pan op het vuur en laat hierin de boter smelten op gematigd vuur. Voeg hierbij...

Volledige recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Geitenkaasfondue

Rasp de kazen in grote kom fijn. Snijd de bieslook in kleine stukjes en haal de takjes van de tijmen snijd deze ook klein. Zet de fonduepan op het vuur en schenk hierin de wijn. Laat het tegen de kook aankomen, zet het vuur dan la...

Volledige recept

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten