Hollandse recepten
Kaasfondue met Boursin
Bak de bacon/spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Rasp de kaas in een flinke kom. Gebruik een redelijk grote, zware pan en breng hierin de wijn tegen de kook aan. Zet het vuur laag. Voeg dan schepje bij schepje de kaas ...
Wentelteefjes met banaan en Maple Syrup
Maak wat borden warm in een oven. Smelt de boter in een koekenpan. Klop ondertussen in een diep bord de eieren en voeg hieraan de kaneel, slagroom, kaneel, nootmuskaat en Maple Syrup toe. Gebruik hiervoor een garde. Zodra de bo...
Wentelteefjes met speculaas
Snijd de korsten van het brood. Het wekt fijner als het brood wat ouder is, dan valt het minder snel uit elkaar. Verkruimel de speculaasjes in een kommetje. Pak een diep bord en klop hierin de eieren en de melk los. Voeg dan de sp...
Kaasfondue met Limoensap
Rasp de kazen in een flinke kom. Meng er vervolgens de maïzena doorheen zodat alle stukjes kaas een laagje hebben. Ontdoe de knoflook van z'n velletje en smeer er de binnenkant van de fondue pan mee in. Pak een flinke pan en giet...
Wentelteefjes met kaneel
Gebruik bij voorkeur casinobrood. Het hoeft niet per se oud nood te zijn, met vers brood kan het ook. Snijd alle korstjes van het brood en snijd de sneetjes dan dwars doormidden zodat er driehoekjes ontstaan. Pak een kom en breek ...
Kaasfondue pittig
Rasp de Goudse kaas in een grote kom. Verkruimel de blauwe kaas in dezelfde kom, doe hetzelfde met de Monchou. Gebruik de fonduepan om de wijn te verwarmen. Laat het zo warm worden tot het tegen het koken aan zit. Draai het vuur l...