Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Lasagne met courgette en pijnboompitten

Lasagne met courgette en pijnboompitten

Ingrediënten:

  • 12 vellen volkorenlasagne
  • 75 gram pijnboompitten
  • 700 gram courgettes
  • 1 aubergine
  • 280 gram ricotta
  • 25 gram boter
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl Japanse sojasaus
  • 85 gram cheddarkaas
  • verse gehakte peterselie

Aantal personen: 4
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Lasagne met courgette en pijnboompitten: Iedereen kent de gewone versie van lasagne wel. Natuurlijk is het altijd leuk en lekker om eens iets anders te proberen. De volkorenvellen en veel groenten die erin zit maken het erg gezond. Kan ook door vegetarische mensen gegeten worden. Ik vind vooral de sojasaus en cheddar kaas een goede toevoeging tot het gerecht.



Bereiding Lasagne met courgette en pijnboompitten:

Kook de lasagne in ruim kokend water. Laat de vellen uitlekken en zet ze apart.
Rooster de pijnboompitten 2 minuten in een koekenpan zonder vet en zet ze apart.
Schil de courgettes en snijd ze daarna in mooie stukjes. Verwarm de boter in een pan, voeg de courgettes en wat water toe. Kook de courgettes tot ze zacht zijn. Haal de pan van het vuur en voeg de courgettes, de pijnboompitten, ricotta en de nootmuskaat toe. Roer alles goed door elkaar en zet het mengsel apart.

Snijd de aubergine. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de aubergine al roerend 4 minuten in de warme olie. Voeg 150 ml water en de Japanse sojasaus toe. Doe het deksel op de pan en laat het sudderen tot de aubergine zacht is en roer het mengsel af en toe. Pureer het auberginemengsel in een keukenmachine tot een gladde saus en voeg eventueel wat water toe.

Leg 4 vellen lasagne op de bodem van een rechthoekige ovenschaal en bedek de lasagne met de helft van het courgettemengsel. Leg 4 vellen lasagne op het courgettemengsel en bedek ze met de helft van de auberginesaus en het resterende courgettemengsel. Leg de overgebleven lasagne op het mengsel en bedek de vellen met de resterende auberginesaus. De cheddar kaas rasp je eerst fijn, leg dus geen hele plakken neer. Bestrooi het geheel met de cheddar. Bak de lasagne ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190oC tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Garneer de schotel met verse peterselie.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: