Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Spaghetti con pomodorie e Funghi

Spaghetti con pomodorie e Funghi

Ingrediënten:

  • 200 gram spaghetti
  • 200 gram champignons
  • 200 gram uien
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 glas rode wijn
  • 4 el geraspte parmakaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 dl room
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflook
  • peper en zout naar smaak

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Spaghetti con pomodorie e Funghi: Simpele populaire Italiaanse pasta. De pasta heeft weinig ingrediënten maar is toch bomvol smaak. Lekker met de champignons en ui erdoor heen. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere soorten paddenstoelen te gebruiken. In Nederland gebruiken we vaak roomsaus in plaats van tomatenblokjes.



Bereiding Spaghetti con pomodorie e Funghi:

Smoor de klein gesneden ui en de champignons in de hete olie. Voeg de tomaten, wijn en kruiden toe en breng het geheel aan de kook, laat het in een gesloten pan in 10 minuten zachtjes gaar pruttelen. Zo worden de champignons lekker zacht en brengt het geheel veel smaken vrij.

Roer hierna de room en de kaas erdoor en laat dit heel zacht tot aan de kook komen, niet meer doorkoken. Neem van het vuur en serveer het met de al dente (beetgaar) gekookte spaghetti.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: