Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Kaasfondue van Feta

Kaasfondue van Feta

Ingrediënten:

  • 600 gram feta
  • 4 el ongezouten boter
  • 2 el bloem
  • 2 kopjes volle melk
  • 2 sjalotjes
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • zout en verse peper
  • 1/4 kopje walnoten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Kaasfondue van Feta: Feta is een Griekse witte kaas. Het heeft geen hele overheersende smaak waardoor je het met veel ingrediënten kunt combineren. Je kunt er dus ook je eigen draai aangeven. Lekker met verse peper en wat zout.



Bereiding Kaasfondue van Feta:

Verkruimel de feta in een kom. Hak de sjalotjes in kleine stukjes. Hak de walnoten grof en rooster ze even in een droge koekenpan. Zet een flinke zware pan op het vuur en laat hierin de boter smelten op gematigd vuur. Voeg hierbij de bloem toe en roer dit zodat er een pasta ontstaat. Giet de melk erbij en klop het geheel goed door elkaar. Nu ontstaat er een dikke bechamel saus. Zet het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten borrelen. De saus wordt zo iets dikker en de bloem zal niet meer te proeven zijn. Voeg dan de verkruimelde feta toe, de sjalotjes en de peterselie. Roer alles door elkaar met een houten lepel totdat de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en verse peper.

Serveer de fondue in een voorverwarmde fonduepan of in kleine aardewerken kommetjes om iedereen een apart schaaltje te geven. Serveer de fondue met de geroosterde walnoten.

Lekker met wat brood en stukjes meloen, wat olijven en prosciutto.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: