Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Royale kaasplank met uienmarmelade

Royale kaasplank met uienmarmelade

Ingrediënten:

  • 150 gram brie
  • 150 gram roquefort
  • 150 gram port salut
  • 150 gram gruyère
  • 1 camembert
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 el tijmblaadjes
  • 1 el honing
  • 300 gram witte en/of rode pitloze druiven
  • stokbrood

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Ingrediënten voor: Ingrediënten voor de uienmarmelade:

  • 2 gesnipperde rode uien
  • 150 gram druiven zonder pit
  • 75 gram rozijnen
  • 250 ml rode wijn
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 1 el bruine bastardsuiker

Royale kaasplank met uienmarmelade: Heerlijk kaasplankje die je kunt serveren als nagerecht of in de avond met een goed glas wijn erbij. Kaas komt oorspronkelijk natuurlijk uit Nederland. Er zitten meerdere soorten kaas bij. De uienmarmelade is erg lekker omdat deze zelf gemaakt is. Hij is lekker dik en er zit een lekkere maar sterke smaak aan.



Bereiding Royale kaasplank met uienmarmelade:

Halveer alle druiven. Daarna kun je de rode ui gaan snipperen, maak deze fijn. Alle ingrediënten voor de uienmarmelade verwarmen in een pan met dikke bodem
en zonder deksel laten sudderen tot een jam ontstaat. Af en toe doorroeren. Doe dit een paar uur van te voren zodat de jam afgekoeld is voor je deze serveert. Alle kaas op kamertemperatuur laten komen.

De oven voorverwarmen op 200oC. De walnoten roosteren in een droge, hete koekenpan.
De verpakking van de camembert verwijderen en de kaas terug leggen in het doosje. Snijd de knoflook en tijm fijn. Inkepingen snijden in de bovenkant van de kaas en duw de knoflook en tijm hierin.
Met de honing besprenkelen en zet de camembert in het doosje 10-15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

Alle kaassoorten verdelen over een kaasplank. De camembert en de marmelade erbij zetten en garneren met de walnoten en de druiven en serveren met stokbrood.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: