Zoete spitskoolsalade met pecannoten en ei
Ingrediënten:
- 1 zak gesneden spitskool (350 gram)
- 3 eieren
- 1 puntpaprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 zakje salade-dresing (honing-appel)
- 1 bakje ongezouten pecannoten (115 gram)
- 2 el verse peterselie
Zoete spitskoolsalade met pecannoten en ei: Aparte salade maar zeer lekker. De salade is niet zo bekend. De pecannoten geven er een hartige smaak aan. Het ei leg je er in partjes bovenop en kun je lekker door de salade roeren. Een heerlijke combinatie met de spitskoolsalade en de dressing.
Bereiding Zoete spitskoolsalade met pecannoten en ei:
De eieren in 7 minuten hard koken, pellen en ze in partjes snijden. Laat deze afkoelen, tenzij je het lekker vind dat ze nog warm zijn.
Snijd de spitskool en bleekselderij fijn. Snijd de paprika in reepjes. Deze mogen samen in een schaal.
Snijd daarna de peterselie zeer fijn.
De dressing erover schenken en de partjes ei, pecannoten en de peterselie erover verdelen.
Simpele salade maar erg lekker, voeg er voor de extra bite wat croutons in.
Recept door: Country Culinair