Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Wentelteefjes van Surinaams witbrood en chiazaad

Wentelteefjes van Surinaams witbrood en chiazaad

Ingrediënten:

  • 4 Surinaamse witte puntjes
  • 1 ei
  • 100 ml room
  • 100 ml melk
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl chia zaad
  • 1 el vanille suiker
  • klontje ongezouten roomboter
  • ahornsiroop

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wentelteefjes van Surinaams witbrood en chiazaad: De wentelteefjes van het witte brood smaken een beetje romig. Het chia zaad geeft een aparte structuur aan het wentelteefje. Er zit wel smaak aan maar zeker geen overheersende smaak. De wentelteefjes worden lekker knapperige gebakken en daarna kun je er nog wat extra zaadjes overheen strooien,



Bereiding Wentelteefjes van Surinaams witbrood en chiazaad:

Snijd de Surinaamse broodjes doormidden. Gebruik een groot diep bord en klop hierin het ei los. Doe de melk, room, vanille aroma, vanillesuiker en het chiazaad erbij. Haal of wentel de broodjes door het eimengsel zodat zodat alle kanten van brood in aanraking komen. Laat het brood ongeveer 5 minuten in het mengsel liggen zodat ze zich helemaal vullen.

Verwarm flink wat boter in een grote koekenpan maar zet het vuur niet te hoog. Kan de broodjes aan kanten goudbruin en krokant. Serveer de broodjes warm en besprenkel ze met wat ahornsiroop.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: