Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Geitenkaasfondue

Geitenkaasfondue

Ingrediënten:

  • 4,5 dl droge witte wijn
  • 800 gram Hollandse halfgare geitenkaas
  • 2 bolletjes Sevre et Belle Crotin geitenkaas
  • 1 el verse tijm
  • 1 el verse knoflook
  • 1/3 el maizena
  • zoete appel
  • stokbrood

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Geitenkaasfondue: Witte wijn zorgt voor een heerlijke smaak bij geitenkaas. Hierdoor word de kaasfondue ook wat smeuïger en dunner. De maizena zorgt ervoor dat alles goed gaat binden, De bieslook geeft een kruidige smaak maar zeker niet te overheersend. Deze kaasfondue is gecombineerd met 2 verschillende geitenkazen.



Bereiding Geitenkaasfondue:

Rasp de kazen in grote kom fijn. Snijd de bieslook in kleine stukjes en haal de takjes van de tijmen snijd deze ook klein. Zet de fonduepan op het vuur en schenk hierin de wijn. Laat het tegen de kook aankomen, zet het vuur dan lager en voeg dan de kaas toe. Doe dit met kleine beetjes tegelijk, al roerend met een houten lepel. Voeg pas meer kaas toe als alle kaas in de pan gesmolten is. Zet het vuur dan weer wat hoger en breng het weer tegen de kook aan.

Doe in een kommetje de maïzena en giet daar een scheutje witte wijn bij. Klop dit even door met een vork en giet het bij de kaas. Roer alles goed door. Deze kaasfondue zal niet helemaal glad worden, maar eerder wat rullig. Dat komt door de structuur die de Crottin geeft aan de fondue.

Breng de geitenkaasfondue op smaak met de verse tijm en de bieslook. Serveer met in stukjes gehakte zoete appel en wat brood.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: