Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Zuurkool-gehaktschotel

Zuurkool-gehaktschotel

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 500 gram wijnzuurkool
  • 1 1/2 kg aardappelen
  • 1/2 pakje bakboter
  • 4 el tomatenpuree
  • 2 el gehaktkruiden
  • peper en zout
  • 1/2 el mosterd

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 48 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Zuurkool-gehaktschotel: Heerlijke Hollandse schotel met weinig ingrediënten. Lekker voor in de winter. De zuurkool word lekker zacht doordat het lang kookt. De aardappelen worden fijn gemaakt en met een jus lekker smeuïg gemaakt. Je kunt het ook in grote hoeveelheden maken en lekker met een spekje erdoor heen.

 



Bereiding Zuurkool-gehaktschotel:

De aardappelen schillen en ze in gelijke stukken snijden. De aardappelen in een laagje koud water ( tot halverwege de aardappelen ) met wat zout op een hoog vuur aan de kook brengen.
Kook de aardappelen met het deksel op de pan in ca. 20 minuten.

Breng de zuurkool en een laagje koud water op een hoog vuur aan de kook en laat de zuurkool ca. 20 minuten zachtjes koken. Giet de zuurkool af. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Smelt intussen de bakboter in een braadpan op een laag vuur en zet het vuur hoog als het bijna is gesmolten. Doe het gehakt in de pan als de boter mooi bruin is. Bak het gehakt al roerend 5 minuten tot het bruin en rul wordt.

Draai het vuur laag, voeg de tomatenpuree en de gehaktkruiden toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg een kopje heet water toe en laat het even bruisen. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper. Meng ze met de zuurkool en voeg een paar lepels van de gehaktjus toe om de stamppot lekker smeuïg te maken. Voeg de mosterd toe en wat peper en zout naar smaak. Vet een ovenvaste schaal in met een beetje boter.

Schep het warme gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel het warme zuurkoolmengsel erover. Laat het gerecht in 5-10 minuten onder de hete grill goudbruin worden.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: