Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Tagliatelle met groene asperges,parmaham en groene kruiden

Tagliatelle met groene asperges,parmaham en groene kruiden

Ingrediënten:

  • 350 gram tagliatelle
  • 700 gram groene asperges
  • 300 gram parmaham
  • 300 ml slagroom
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 3 el basilicum
  • 3 el peterselie
  • 150 gram verse Parmezaanse kaas

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Tagliatelle met groene asperges,parmaham en groene kruiden: Lekkere tagliatelle met Italiaanse ingrediënten. De combinatie met groene asperges en de parmaham is erg lekker. De parmaham is natuurlijk redelijk zout en dat past weer goed bij de slagroom. De geraspte kaas mag er wel behoorlijk over heen. Lekker met de verse knoflook.



Bereiding Tagliatelle met groene asperges,parmaham en groene kruiden:

Snijd het onderste stukje van de asperges af en snijd ze daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een pannetje wat water aan de Doe de slagroom in een pan. Voeg er drie hele teentjes knoflook aan toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
Laat het heel zachtjes doorkoken tot de knoflook zacht is. Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit (deze heb je niet meer nodig).
Kook intussen de tagliatelle `al dente´ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de olijfolie in een pan en pers het vierde teentje knoflook hierin uit, fruit de knoflook even en voeg vervolgens de slagroom en de fijngehakte peterselie en basilicum toe.
Breng de saus op smaak met peper en roer er de repen parmaham door. Meng nu de tagliatelle door de saus en leg de asperges er bovenop en bestrooi alles met vers geraspte Parmezaanse kaas.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: