Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Wentelteefjes met pecannoten

Wentelteefjes met pecannoten

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes oud dik wit brood
  • 2 eieren
  • 500 gram boter
  • 2,5 dl melk
  • 4 el pecannoten
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • poedersuiker

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 3 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wentelteefjes met pecannoten: De pecannoten worden klein gemaakt en het brood met het ei eraan word hierdoor heen gerold. Zo blijven de nootjes er goed aan plakken en branden ze mooi in het brood. De stukjes proeven erg lekker in het zachte brood.


Bereiding Wentelteefjes met pecannoten:

Gebruik voor dit recept bij voorkeur oud casinobrood wat je nog zelf moet snijden. Hak de pecannoten in stukjes en leg ze op een plat bord. Klop de eieren los in een diepe schaal. Klop dan met een garde ook de melk, suiker, kaneel en de geraspte citroenschil mee.

Snijd de sneeën brood overdwars doormidden en haal ze stuk voor stuk door het eimengsel en laat ze even liggen zodat het mengsel goed in het brood kan trekken. Laat het niet te lang liggen want dan kan het brood uit elkaar vallen. Druk de sneetjes brood dan zachtjes in het bord met de pecannoten zodat elk sneetje een kant heeft met nootjes.

Smelt 25 gram boter in een grote koekenpan en bak hierin het brood aan elke kant 1 minuut zodat ze allemaal goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi vlak voor het opdienen met poedersuiker.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: