Spareribs met mangorelish
Ingrediënten:
- 1 kg kant en klare spareribs
- 1 mango
- 2 worteltjes
- 2 el zonnebloemolie
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1/2 el geraspte gemberwortel
- 1 el vers geperst limoensap
- 3 el (rode wijn) azijn
- 1/2 tl gemalen koriander
- 2 el donkere bastardsuiker
- versgemalen peper en zout
Spareribs met mangorelish: Spareribs is heerlijk mals vlees waar je allerlei marinades op kunt toepassen. In Nederland word de marinade Mangorelish meestal Chutney genoemd. Het komt uit de Indiase en Pakistaanse keuken.
Bereiding Spareribs met mangorelish:
Begin eerst met de voorbereidingen. Schil en ontpit de mango. De worteltjes moeten eerst geraspt worden van de buitenkant. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de limoen door de helft en pers deze uit in een kommetje, als je denkt dat het niet genoeg is herhaal het dan nog een keer.
De mango en de worteltjes grof raspen. De olie verhitten en de sjalotjes en knoflook al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur fruiten.
Voeg de mango, de worteltjes, de gemberwortel, het limoensap, de azijn, de koriander, de suiker en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
Laat dit op een laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de relish afkoelen. Verwarm intussen de spareribs op de barbecue en serveer met de relish.
Barbecue-gerecht, lekker met geroosterde aubergineplakken en een gepofte aardappel.
Recept door: Country Culinair