Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Wentelteefjes met chocolade en banaan

Wentelteefjes met chocolade en banaan

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes wit brood
  • 150 gram pure chocola
  • 4 eieren
  • 4 el volle melk
  • 2 bananen
  • 4 el suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 klont ongezouten roomboter
  • poedersuiker en pistachenootjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wentelteefjes met chocolade en banaan: Heerlijk wentelteefje, de zoetigheid komt van de chocolade en is heerlijk gecombineerd met de banaan. De banaan word lekker zacht door de hete pan. Door het ei krijgt het brood een lekker knapperig laagje. De kaneel en vanille extract maakt het brood zoet.


Bereiding Wentelteefjes met chocolade en banaan:

Zorg ervoor dat je voor dit recept een beetje oud brood hebt, dit valt minder snel uit elkaar. Snijd de banaan in kleine plakjes. Smelt de chocolade au bain marie boven ene pan met heet/kokend water. Besmeer het brood met een dikke laag gesmolten chocola. Leg hier een laag bananenplakjes bovenop en bedek het met een sneetje brood.

Doe de eieren in een kom samen met de melk, suiker, kaneel en vanille extract en kluts dit door elkaar heen met een garde. Leg de sneetjes brood in deze kom en laat ze het mengsel even opzuigen.

Smelt de boter in een pan, op matig vuur, en bak hierin de wentelteefjes aan allebei de kanten bruin. Ongeveer 2 minuten per kant. Serveer de wentelteefjes met wat poedersuiker en gehakte pistachenootjes.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: