Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Spaghetti met carbonarasaus

Spaghetti met carbonarasaus

Ingrediënten:

  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram magere rookspekblokjes
  • 3 grote eieren
  • 20 cl room
  • 50 gram geraspte parmakaas
  • 1 bosje peterselie
  • peper en zout naar smaak

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Spaghetti met carbonarasaus: Lekkere pasta met spekjes, parmakaas en room. Het is een echte Italiaanse pasta. Sinds een paar jaar is deze pasta ook zeer bekend geworden in Nederland. Voor deze pasta heb je weinig ingrediënten nodig en is makkelijk te maken. Heerlijk met een beetje peper en zout eroverheen.



Bereiding Spaghetti met carbonarasaus:

Klop de eieren met de room, kaas, peper en zout los en zet dit even weg.
Bak de magere spekblokjes glazig in een gietijzeren of giet aluminium hapjespan.
Was en droog de peterselie en knip of maal hem fijn. Kook de spaghetti al dente (beetgaar) voor verse pasta is dit 3 à 5 min., voor gedroogde 8 à 10 minuten. Giet de pasta in een vergiet, laat deze even uitlekken en schep hem door de spekblokjes in de hapjespan op hoog vuur. Giet op een laag vuur al roerende het ei/roommengsel erdoor en laat dit even indikken.

Dien de pasta direct op bestrooi alles rijkelijk met fijngesneden peterselie en geraspte parmakaas.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: