Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Wentelteefjes van Panettone

Wentelteefjes van Panettone

Ingrediënten:

  • 8 plakjes panettone of pandoro
  • 4 eieren
  • 2 el mascarpone
  • 125 ml volle melk
  • 50 gram roomboter
  • 1 tl olie
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • poedersuiker

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wentelteefjes van Panettone: Panettone is luxe Italiaans brood met vruchten erin. Daarom gebruik je weinig ingrediënten omdat anders de smaak overheerst word. De poedersuiker en granaatappel pitjes maken het gerecht op een subtiele manier af.



Bereiding Wentelteefjes van Panettone:

Breek de eieren in een groot diep bord en voeg hieraan de mascarpone en de melk toe. Klop dit door elkaar met een garde totdat de mascarpone is opgenomen en er een glad mengsel ontstaat.

Pak de sneetjes brood en laat ze 1 minuut in het eimengsel weken. Gebruik een grote koekenpan en verwarm op laag vuur de boter en een scheutje olie. Draai het brood en laat nu 1 minuut aan de andere kant het eimengsel goed intrekken. Vlak voor dat het brood volledig verzadigd is, zet je het vuur wat hoger en bak je het brood. Het brood moet ongeveer 1 minuut per kant gebakken worden zodat ze goudgeel en lichtelijk gebruind zijn. Ondertussen week je de andere brood in het eimengsel.

Doe het krokant gebakken brood in een grote schaal en bak de nieuwe lading met nieuwe boter en een scheutje olie in de pan.

Zodra alle stukken brood gebakken zijn schep je de granaatappel pitjes op de wentelteefjes en bestuif je ze met een dikke laag poedersuiker.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: