Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Lasagne con ragù e verdure

Lasagne con ragù e verdure

Ingrediënten:

  • 8 bladen verse lasagne
  • 200 gram rundergehakt
  • 200 gram champignons
  • 4 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 8 el geraspte parmakaas
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • peper en zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur en 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Een heerlijke echte Italiaanse lasagne. Word met liefde gemaakt. Het is wel een lasagne die even in de oven moet staan en bereidingstijd nodig heeft. Je moet er dus wel wat langer op wachten. Smaakt heerlijk met verse lasagne bladen en de bechamelsaus.



Bereiding Lasagne con ragù e verdure:

Doe het gehakt in de pan, met een spatel kun je het gehakt uit elkaar halen zodat het gelijkmatig bakt. Bak het gehakt rul, dit betekend nog niet helemaal gaar. Dit doe je omdat het ook nog in de oven gaat.
Voeg de helft van de ui en knoflook toe en laat dit even meebakken, blus af met rode wijn, voeg daarna oregano, peper, zout, gepelde tomaten toe en laat dit in een gesloten pan circa 10 min. zachtjes sudderen. Neem een andere pan en verhit hierin de olie, bak hierin de schoongemaakte groenten. Blijf omscheppen, na 5 minuten is dit wel klaar.

Snijd de courgette en ui in kleine stukjes. Voeg deze in de pan met het gehakt erbij. Pers de knoflook boven de pan uit. Roer het een keer om. Voeg nu de oregano, peper en zout toe. Blijf alles goed omdraaien. De tomaat en rode wijn mag nu ook in de pan erbij. Dek het af met een deksel en laat het 30 min. sudderen. Zorg dat de saus niet teveel stolt, voeg anders nog wat tomatensap of water toe. Anders worden de lasagne bladen dadelijk niet zacht.

Vet de lasagne schaal in en leg hierin de lasagne vellen om en om, lasagne, groenten, lasagne, gehaktmengsel, lasagne lagen tot alles is opgebruikt. Giet de bechamelsaus over de laatste lasagne bladen, bestrooi rijkelijk met geraspte kaas en plaats de schaal 30 min in de oven. De eerste 20 min. in de oven kun je de lasagne het beste met aluminiumfolie afdekken. Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 175 graden.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: