Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Italiaanse recepten

Italiaanse recepten

Lasagne met courgette en pijnboompitten

Kook de lasagne in ruim kokend water. Laat de vellen uitlekken en zet ze apart. Rooster de pijnboompitten 2 minuten in een koekenpan zonder vet en zet ze apart. Schil de courgettes en snijd ze daarna in mooie stukjes. Verwarm de...

Volledige recept

Aantal personen: 4

Tagliatelle met groene asperges,parmaham en groene kruiden

Snijd het onderste stukje van de asperges af en snijd ze daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een pannetje wat water aan de Doe de slagroom in een pan. Voeg er drie hele teentjes knoflook aan toe en breng het geheel zachtj...

Volledige recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Spaghetti con pomodorie e Funghi

Smoor de klein gesneden ui en de champignons in de hete olie. Voeg de tomaten, wijn en kruiden toe en breng het geheel aan de kook, laat het in een gesloten pan in 10 minuten zachtjes gaar pruttelen. Zo worden de champignons lekke...

Volledige recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 12 minuten

Risotto alla Milanese

Maak de ui schoon en snijdt deze heel fijn, smoor ze in de helft van de boter in de onderpan en doe het over in de bovenpan als het mooi smeuïg is. Rasp de parmakaas. Breng nu in de onderste risottopan het water aan de kook...

Volledige recept

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Spaghetti met carbonarasaus

Klop de eieren met de room, kaas, peper en zout los en zet dit even weg. Bak de magere spekblokjes glazig in een gietijzeren of giet aluminium hapjespan. Was en droog de peterselie en knip of maal hem fijn. Kook de spaghetti al ...

Volledige recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Lasagna con ragù e prosciutto cotto

Zet een pan met dikke bodem op het vuur, liefst gietijzer. Doe het gehakt in de pan, haal het uit elkaar en bak het rul. Voeg kleingesneden ui, knoflook, courgette, oregano, peper en zout toe en bak dit onder voortdurend omscheppe...

Volledige recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur en 5 minuten