Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Wentelteefjes met kaneel

Wentelteefjes met kaneel

Ingrediënten:

  • 6 sneetjes oud witbrood
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 6 el suiker

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wentelteefjes met kaneel: Klassiek wentelteefje met kaneel toegevoegd. Geeft een lekkere zoete smaak samen met de suiker. De buitenkanten van het brood word lekker knapperig door het ei.



Bereiding Wentelteefjes met kaneel:

Gebruik bij voorkeur casinobrood. Het hoeft niet per se oud nood te zijn, met vers brood kan het ook. Snijd alle korstjes van het brood en snijd de sneetjes dan dwars doormidden zodat er driehoekjes ontstaan. Pak een kom en breek hierin het ei. Schenk dan de melk erbij en klop alles goed door elkaar met een garde. Schenk dit dan in een diep bord, of laat het in de kom.

Leg het brood stuk voor stuk in het eigmengsel en zorg ervoor dat ze volledig nat zijn en dat het ei voldoende wordt opgenomen door het brood. Voordat het brod uit elkaar valt haal je het uit het mengsel en leg je ze op een ander bord.

Meng in een diep bord of een kom de suiker en de kaneel. Gebruik een flinke koekenpan en verhit daarin de helft van de boter. Leg dan de sneetjes brood in de pan en bak ze in ongeveer 3 minuten aan 1 kant bruin. Keer ze dan om en laat ze ongeveer 2 minuten bakken. Haal de sneetjes brood uit de pan en haal ze door het bord met suiker en kaneel. Wentel de wentelteefjes zodat ze helemaal bedekt zijn.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: