Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Wentelteefjes met warme peer

Wentelteefjes met warme peer

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes oud wit brood
  • 2 flinke eieren
  • 2 grote rijpe peren
  • 80 ml melk
  • 4 el honing
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 25 gram amandelschaafsel
  • boter om in te vetten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wentelteefjes met warme peer: De peren worden door de hitte heerlijk zacht, dit is heerlijk in combinatie met het wentelteefje. De perensiroop maakt het extra zoet. De wentelteefjes smaken ook anders doordat ze uit de oven komen en niet uit de pan, ze worden wel knapperig maar blijven wel wat zachter.


Bereiding Wentelteefjes met warme peer:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwijder het klokhuis van de pere en snijd in dunne plakjes. Vet een flinke ovenschaal in met de boter. Gebruik een kom en meng hierin 3 el honing, de citroensap, 1/4 tl gemberpoeder en 1/4 tl kaneel. Het het mengsel in de ovenschaal zodat de bodem bedekt is. Leg dan de dun gesneden plakjes peer in twee rijen hier bovenop.

Pak een diep bord en klop hierin de eieren. Voeg dan 1 el honing, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl gemberpoeder toe. Pak de sneetjes brood en laat ze even weken in het eimengsel. Als het brood vers is dan doe je dit heel kort. Is het brood wat ouder dan laat je het een minuut intrekken. Leg dan de sneeën brood bovenop de peren in de ovenschaal. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.

Als het brood mooi bruin en knapperig is haal je het uit de oven en snijd je het brood in vierkante stukjes (als ze nog in de ovenschaal liggen). Gebruik een dunne spatel om de wentelteefjes uit de ovenschaal te halen. Draai de wentelteefjes om en leg op het bord. Garneer het gerecht met het amandelschaafsel en wat overgebleven perensiroop uit de ovenschaal.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: