Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Fagiolini di Sant’Anna

Fagiolini di Sant’Anna

Ingrediënten:

  • 600 gram sperzieboontjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ontvelde tomaat
  • 1 kop sterke bouillon
  • peper en zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Fagiolini di Sant’Anna, is een heerlijke groente schotel met veel smaak. Het is echt Italiaans. Als je er een heerlijk vlees gerecht bij serveert is het helemaal af.



Bereiding Fagiolini di Sant’Anna:

Je kunt het beste als eerst de tomaat schillen. Dit doe je hetzelfde als bij een appel. Dit werkt het beste als het een harde tomaat is. Pas wel op dat je voorzichtig bent en niet hard knijpt. Verwarm de olie in een pan. Schil de knoflook en pers hem uit. Snij de tomaat in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Fruit deze in 3 minuutjes.

Kook de bouillon vast. Ondertussen dop je de sperziebonen en maak de sperziebonen eerst schoon. Voeg deze aan de pan toe waar de knoflook en tomaat in zaten. Giet de kokende bouillon over de bonen, tomaten en knoflook heen. Leg een deksel op de pan en laat het in 10 minuten gaar stoven. Zo word alles lekker zacht en komt de smaak goed vrij. Naar keuze kun je er zout en peper op doen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: