Tagliatelle al salmone
Ingrediënten:
- 400 gram tagliatelle
- 200 gram verse zalm
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 5 el olijfolie
- 20 cl koks- of keukenroom
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 tl oregano
- 1 tl dille
- peper en zout
Tagliatelle al salmone: Heerlijke simpele pasta. In deze pasta is het belangrijk dat je de zalm goed proeft en dat het een romige smaak geeft. Er zitten wel wat kruiden in maar deze overheersen niet te veel. De ui en knoflook smaken lekker in combinatie met de zalm en de pasta. Kaas is bij dit gerecht niet nodig.
Bereiding Tagliatelle al salmone:
Ui en knoflook klein snijden. Zalm zonder vel of graten in de olie smoren en de ui en
knoflook toevoegen. Dit alles roeren tot de zalm in stukjes uiteen valt en gaar is.
De kruiden, tomatenblokjes, peper en zout toevoegen en zachtjes aan de kook brengen.
Voeg als laatste de room bij de saus en verwarm deze, niet koken!
Kook intussen de tagliatelle al dente (beetgaar); voor verse pasta is dit 3 à 5 minutenen voor gedroogde pasta 8 à 10 min.
Giet de pasta af in een vergiet en laat dit even uitlekken, na het omschudden overdoen in een serveerschaal en de saus erdoor scheppen.
Bij pasta met vis hoort géén kaas.
Recept door: Country Culinair