Italiaanse kaasfondue
Ingrediënten:
- 250 gram boeren Italy (kaas met zongedroogde tomaatjes, knoflook en olijven)
- 400 gram belegen Noord-Hollandse kaas
- 125 Parmezaanse kaas
- 4 el pijnboompitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 el maizena
- 4 dl droge witte wijn
- 4 el sherry
- 2 el crème fraîche
- 15 gram basilicum
Italiaanse kaasfondue: Lekkere Italiaanse kaasfondue met Boeren Italy kaas. Een hele aparte kaas vol met smaak. De crème fraîche, pijnboompitjes en basilicum geven het de echte finishing touch,
Bereiding Italiaanse kaasfondue:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zodat ze goudbruin worden. Haal het velletje van het teentje knoflook en smeer hiermee de fondue pan in. Snijd de Italiaanse boerenkaas in kleine blokjes en rasp de belegen kaas en de Parmezaanse kaas in een kom. Gebruik een flinke zware pan en verwarm hierin de wijn, maar breng het niet aan de kook. Voeg dan telkens al roerend kleine beetjes kaas toe en laat dit smelten. Voeg pas nieuwe kaas toe als de kaas in de pan gesmolten is.
Meng de maïzena en de sherry in een apart kommetje en voeg dit toe aan de fondue. Laat nog even op het vuur staan zodat het kan binden. Blijf wel roeren. Het mag absoluut niet koken omdat dan de wijn met de kaas kan gaan schiften.
Roer dan de crème fraiche door de kaas, en strooi de basilicum en de pijnboompitjes eroverheen.
Serveer met stukjes brood, zongedroogde tomaatjes of tukjes gerookte kipfilet.
Recept door: Country Culinair