Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Wentelteefjes met speculaas

Wentelteefjes met speculaas

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes wit brood
  • 2 speculaasjes
  • 1 ei
  • 200 ml volle melk
  • 2 el boter
  • 2 el roomkaas
  • 1 el geschaafde amandelen
  • 1 tl speculaaskruiden
  • poedersuiker

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wentelteefjes met speculaas:  Wentelteefje met de bekende koek uit Nederland gecombineerd. Wentelteefjes kun je heel goed met zoet combineren. De roomkaas en amandelen maken het net even af en geven het extra beetje smaak. Je kunt dit natuurlijk ook achterwege laten als je echt alleen de speculaas goed wilt proeven. Door de speculaaskruiden komt de smaak goed naar voren.


Bereiding Wentelteefjes met speculaas:

Snijd de korsten van het brood. Het wekt fijner als het brood wat ouder is, dan valt het minder snel uit elkaar. Verkruimel de speculaasjes in een kommetje. Pak een diep bord en klop hierin de eieren en de melk los. Voeg dan de speculaaskruiden eraan toe en klop dit met een garde door het mengsel.
Haal de sneeën brood door het eigmengsel. Als het brood wat ouder is kunt u ze er ook even inleggen. Let op want anders valt het brood uit elkaar. Verwarm in een flinke koekenpan de boter, maar zet het vuur niet te hoog. Bak het brood aan allebei de kanten goudbruin.

Pak nu het kommetje met de verkruimelde speculaas en doe hierbij de roomkaas. Roer dit goed door elkaar. Zodra de wentelteefjes mooi bruin zijn besmeer je ze met de roomkaas. Serveer het gerecht als het nog warm is en bestrooi het met poedersuiker en geschaafde amandelen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: