Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Kaasfondue met Gruyere

Kaasfondue met Gruyere

Ingrediënten:

  • 300 gram Gruyere
  • 200 gram Emmentaler
  • 50 gram Appenzeller kaas
  • 100 cc Kirsch
  • 50 cc witte wijn
  • 1 teentje knoflook

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Kaasfondue met Gruyere: Kaasfondue met verschillende kazen erin met de nadruk op Gruyere. De Gruyere is een Zwitserse kaas.  Het is een zoete kaas met een zoute bijsmaak. Heerlijk met de witte wijn er door heen.


Bereiding Kaasfondue met Gruyere:

Rasp de Gruyere de Emmentaler en de Appenzeller fijn in een grote kom. Smeer de fondue pan in met het teentje knoflook. Zet de pan op laag vuur en laat hierin de wijn en de Kirsch warm worden. Laat het niet koken, maar verwarm het tegen het koken aan. Voeg telkens een handje kaas toe. Blijf goed roeren. Gebruik hiervoor een houten spatel. Zodra alle kaas in de pan zit en het is gesmolten bepaal je of de fondue dik genoeg is. Als je denkt dat het nog te dun is, laat het dan even inkoken. Is de kaasfondue te dik, dan voeg je nog wat witte wijn toe. Verwarm de kaas zo kort mogelijk. Indien de kaas te lang wordt verwarmd wordt hij rubberachtig.

Haal de fondue pan van het vuur en plaats hem op het onderstel op de tafel. Serveer met vers stokbrood, gekookte spruitjes en rauwe champignons.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: