Lasagna con ragù e prosciutto cotto
Ingrediënten:
- 8 bladen verse lasagne
- 4 plakken achterham
- 300 gram rundergehakt
- 3 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 blik gepelde tomaten
- 50 gram geraspte parma kaas
- 1 glas rode wijn
- 2 dl bechamelsaus
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel zout en peper
Een heerlijke echte Italiaanse lasagne. Word met liefde gemaakt. Het is wel een lasagne die even in de oven moet staan en bereidingstijd nodig heeft. Je moet er dus wel wat langer op wachten. Smaakt heerlijk met verse lasagne bladen en de bechamelsaus.
Bereiding Lasagna con ragù e prosciutto cotto:
Om het gehakt te bakken kun je het beste een pan gebruiken met een dikke bodem. De voorkeur gaat uit naar een gietijzeren pan. Doe het gehakt in de pan, met een spatel kun je het gehakt uit elkaar halen zodat het gelijkmatig bakt. Bak het gehakt rul, dit betekend nog niet helemaal gaar. Dit doe je omdat het ook nog in de oven gaat.
Snijd de courgette en ui in kleine stukjes. Voeg deze in de pan met het gehakt erbij. Pers de knoflook boven de pan uit. Roer het een keer om. Voeg nu de oregano, peper en zout toe. Blijf alles goed omdraaien. De tomaat en rode wijn mag nu ook in de pan erbij. Dek het af met een deksel en laat het 30 min. sudderen. Zorg dat de saus niet teveel stolt, voeg anders nog wat tomatensap of water toe. Anders worden de lasagne bladen dadelijk niet zacht.
Neem een vuurvaste schaal circa 14×28 cm. boter deze in en leg een laag lasagne, ragout, lasagne, ham, lasagne, ragout, lasagne om en om in lagen tot alles is opgebruikt. Giet de bechamelsaus over de laatste lasagne bladen, bestrooi rijkelijk met geraspte kaas en plaats de schaal 30 tot 40 min in de oven. De eerste 15 min. in de oven kun je de lasagne het beste met aluminiumfolie afdekken. Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Recept door: Country Culinair