Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Kaasfondue met Boursin

Kaasfondue met Boursin

Ingrediënten:

  • 500 gram licht belegen kaas
  • 150 gram Boursin (gewone)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 el maizena
  • teentje knoflook
  • stokbrood
  • bacon/ontbijtspek

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Kaasfondue met Boursin: Door de Boursin smaakt de kaasfondue lekker romig. Het geroosterde stokbrood en de uitgebakken spek zijn een prima combinatie met de kaasfondue.



Bereiding Kaasfondue met Boursin:

Bak de bacon/spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Rasp de kaas in een flinke kom. Gebruik een redelijk grote, zware pan en breng hierin de wijn tegen de kook aan. Zet het vuur laag. Voeg dan schepje bij schepje de kaas erbij en roer dit met een houten lepel. Wacht met het volgende schepje kaas toevoegen totdat de kaas gesmolten is.

Rooster ondertussen het stokbrood krokant en verwarm de fonduepan in de oven.

Als de kaas gesmolten is voeg je de Boursin toe. Als de fondue te dun is bind je het met de maïzena, die je hebt aangemaakt met een eetlepel water.

Smeer met het teentje knoflook de voorverwarmde fonduepan in en giet of schep de kaas erbij.
Serveer het gerecht met het geroosterde stokbrood en de uitgebakken spek.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: