Kaasfondue met Boursin
Ingrediënten:
- 500 gram licht belegen kaas
- 150 gram Boursin (gewone)
- 2 dl droge witte wijn
- 1 el maizena
- teentje knoflook
- stokbrood
- bacon/ontbijtspek
Kaasfondue met Boursin: Door de Boursin smaakt de kaasfondue lekker romig. Het geroosterde stokbrood en de uitgebakken spek zijn een prima combinatie met de kaasfondue.
Bereiding Kaasfondue met Boursin:
Bak de bacon/spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Rasp de kaas in een flinke kom. Gebruik een redelijk grote, zware pan en breng hierin de wijn tegen de kook aan. Zet het vuur laag. Voeg dan schepje bij schepje de kaas erbij en roer dit met een houten lepel. Wacht met het volgende schepje kaas toevoegen totdat de kaas gesmolten is.
Rooster ondertussen het stokbrood krokant en verwarm de fonduepan in de oven.
Als de kaas gesmolten is voeg je de Boursin toe. Als de fondue te dun is bind je het met de maïzena, die je hebt aangemaakt met een eetlepel water.
Smeer met het teentje knoflook de voorverwarmde fonduepan in en giet of schep de kaas erbij.
Serveer het gerecht met het geroosterde stokbrood en de uitgebakken spek.
Recept door: Country Culinair