Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Wentelteefjes met banaan en Maple Syrup

Wentelteefjes met banaan en Maple Syrup

Ingrediënten:

  • 4 dikke plakken oud brood
  • 3 biologische eieren
  • 2 bananen
  • 75 gram roomboter
  • 3 el slagroom
  • 2 el Maple Syrup (Canadese esdoornsiroop)
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • bruine suiker

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wentelteefjes met banaan en Maple Syrup: Maple Syrup is te vergelijken met stroop die wij in Nederland kennen, alleen dan gemaakt van het sap van de esdoorn. Heerlijk zoet met de banaan erbij. De wentelteefjes zijn lekker dik en knapperig.


Bereiding Wentelteefjes met banaan en Maple Syrup:

Maak wat borden warm in een oven. Smelt de boter in een koekenpan. Klop ondertussen in een diep bord de eieren en voeg hieraan de kaneel, slagroom, kaneel, nootmuskaat en Maple Syrup toe. Gebruik hiervoor een garde.

Zodra de boter warm is, dus niet kokend heet, dompel je het brood stuk voor stuk in het eimengsel. Bak dan de stukken brood een aantal minuten zodat ze alle kanten mooi egaal bruin zijn. Houdt het brood warm op de reeds verwarmde borden.

Snijd de bananen in schijfjes van ongeveer 1 cm breed. Bak ze even in de koekenpan waar je zojuist het brood in hebt gebakken. Voeg eventueel nog wat boter toe. Strooi dan een eetlepel bruine suiker over de stukken banaan. Haal met een flinke lepel de warme stukken banaan uit de koekenpan en schep op elk wentelteefje een flinke lepel zoete banaan. Serveer direct en zet hierbij ook de fles Maple Syrup op tafel.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: