Ouderwetse Wentelteefjes met aardbeien en ahornsiroop
Ingrediënten:
- 4 plakken dik zacht witbrood
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- boter
- ahornsiroop of Maple Syrup
- kaneelsuiker
- poedersuiker
- aardbeien
Ouderwetse Wentelteefjes met aardbeien en ahornsiroop: Een klassiek wentelteefje met lekkere zoete aardbeien toegevoegd en de ahornsiroop maakt het extra zoet. Een echt hollands wentelteefje. Bak de wentelteefjes extra knapperig dit maakt het gerecht nog lekkerder!
Bereiding Ouderwetse Wentelteefjes met aardbeien en ahornsiroop:
Pak een groot diep bord en klop hierin de eieren los. Voeg de slagroom toe en klop het geheel met een garde goed door elkaar Snijd het zachte brood, bij voorkeur een brioche, in plakken van 2 cm breed. Verhit een flinke klont boter in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg eventueel een scheutje olie toe zodat de boter wat heter kan worden.
Haal de sneeën brood door het eimengsel. Laat het even intrekken. Bak dan de wentelteefjes op gemiddeld vuur aan beide kanten, elke kant 2 minuten, goudbruin en krokant.
Bestrooi de wentelteefjes met kaneelsuiker en poedersuiker. Leg op elk plakje een klein klontje boter en giet er een beetje siroop overheen. Garneer met wat in plakjes gesneden aardbei.
Recept door: Country Culinair