Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Mexicaanse recepten

Mexicaanse Kaasfondue met aardappel

Was de aardappelen, maar schil ze niet. Rasp de cheddar en trek de mozzarella uit elkaar in kleine stukjes. Snijd de koriander blaadjes fijn. Haal het velletje van de chorizo en snijd deze in kleine stukjes. Verwarm de oven voor o...

Volledige recept

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur en 50 minuten

Mexicaans gehakt

Pel de ui en snijd deze grof in stukjes. Het mais laat je van te voren uitlekken. In de koekenpan het gehakt rul bakken in weinig boter of margarine. Dan de grof gesneden ui even meebakken. De maïs met het nat toevoegen met t...

Volledige recept

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Chili con carne

De bonen wassen en in ruim water een nacht in de week zetten. Ze in het weekwater ( zonder zout! ) in 1 uur gaar koken. Tijdens de kooktijd van de bonen de gesnipperde uien in de olie, boter of margarine glazig bakken. Het gehakt ...

Volledige recept

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Mexicaanse kaasfondue

Gebruik een grote kom en trek hierin de mozzarella uit elkaar zodat er dunne slierten ontstaan. Ontdoe de paprika van de zaden en de zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Haal de zaden uit de chilipepers en snijd de pepertjes grof....

Volledige recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten