Chili con carne
Ingrediënten:
- 300 gram gehakt
- 400 gram bruine bonen
- 2 paprika's
- 1 blik gepelde tomaten op sap
- 2 uien
- 4 el olie, boter of margarine
- peper en zout
- chilipoeder
- paprikapoeder
- oregano
Chili con carne: Een bekend gerecht bij de meeste. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Mexico. Heerlijk gevarieerd met bonen, maïs en gehakt. Je kunt het ook makkelijk invriezen en zo meerdere malen eten. Ook makkelijk om voor groot gezelschap te maken!
Bereiding Chili con carne:
De bonen wassen en in ruim water een nacht in de week zetten. Ze in het weekwater ( zonder zout! ) in 1 uur gaar koken. Tijdens de kooktijd van de bonen de gesnipperde uien in de olie, boter of margarine glazig bakken. Het gehakt rul meebakken. Kruid het gehakt met zout, peper en de kruiden.
De in reepjes gesneden paprika’s toevoegen en het blik tomaten met sap. De gare bonen ( zonder kooknat! ) erdoor schappen en onder af en toe omscheppen en minstens een kwartiertje zachtjes laten pruttelen. Hoe langer deze pan staat ( wel zachtjes ) hoe lekkerder ze wordt.
Eet er in stukjes gesneden komkommer bij.
Recept door: Country Culinair