Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Mexicaanse kaasfondue

Mexicaanse kaasfondue

Ingrediënten:

  • 500 gram kwalitatief goede mozzarella
  • 250 ml Mexicaans bier
  • 1/2 rode paprika
  • 6 verse chilipepers
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 el verse citroensap
  • snufje gemalen komijn
  • tortillachips

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Mexicaanse kaasfondue: Mozzarella en paprika geven een echte Mexicaanse smaak. Heerlijk met de tortillachips erbij. De chili peper zitten er ook nog in, die maken het lekker pittig.



Bereiding Mexicaanse kaasfondue:

Gebruik een grote kom en trek hierin de mozzarella uit elkaar zodat er dunne slierten ontstaan. Ontdoe de paprika van de zaden en de zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Haal de zaden uit de chilipepers en snijd de pepertjes grof.
Gebruik een flinke zware pan en zet deze op hoog vuur. Laat hierin het bier warm worden tot het schuimt. Voeg hieraan het citroensap toe. Doe dan ook de chilipepers en de paprika erbij en zet het vuur wat lager.

Doe de bloem bij de mozzarella en voeg dan ook het paprikapoeder en de komijn toe. Schep dit voorzichtig door elkaar. Pak een handje van dit mengsel en voeg het toe aan het bier. Laat het al roerend met een houten spatel smelten. Ga door tot alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de fondue over in een voorverwarmde fonduepan.

Serveer het gerecht met de tortillachips.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: