Varkenshaas op Spaanse wijze
Ingrediënten:
- 750 g varkenshaas, in 8 gelijke stukken gesneden,
- 1 appel
- 1 el gehakte witte amandelen,
- 1tl paneermeel
- mespunt suiker
- mespunt kaneel
- mespunt knoflookpoeder
- zout en versgemalen zwarte peper
- 4-5 el olie om te bakken
Bereiding Varkenshaas op Spaanse wijze:
In elk stukje vlees een opening snijden, zodat de vulling erin kan. Appel schillen, klokhuis verwijderen en grof raspen.
In een schaal met de geraspte amandelen en paneermeel vermengen en met kaneel, suiker en knoflookpoeder op smaak brengen.
Het vlees aan alle kanten met zout en peper inwrijven, vullen.
Met een cocktailprikker het vlees dichtsteken.
Olie in een braadpan verhitten, vlees in ongeveer 5-6 minuten op hoog vuur rondom bruin bakken en op een verwarmde schaal opdienen.
Recept door: Country Culinair