Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Oosterse soep met paksoi

Oosterse soep met paksoi

Ingrediënten:

  • 1 liter kippenbouillon (tabletten)
  • 1 el sojasaus of ketjap
  • 1 el gembersiroop
  • 1 rood pepertje
  • 1 struik paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 200 gram gepelde roze garnalen
  • 2 el korianderblad

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Oosterse soep met paksoi: Een klein beetje pittig is de soep wel. Eens iets heel anders dan we gewend zijn. Heerlijk in combinatie met de garnalen.



Bereiding Oosterse soep met paksoi:

Maak het rode pepertje schoon en snijd deze in ringetjes. De paksoi mag gesneden worden in repen van ca 1 1/2 cm. Snijd de bosui ook in ringetjes.

Het korianderblad mag fijn gehakt worden. Houd dit even apart in een kommetje. Dit voeg je namelijk pas aan het einde toe.

Breng de bouillon met de sojasaus, de gembersiroop en het rode pepertje aan de kook en kook de soep 10 minuten op een laag vuur. Voeg de paksoi toe en kook hem 5 minuten mee.

Schep de bosuitjes en de garnalen door de soep en schep hem direct in de borden of kommen.

Garneer met de koriander en serveer direct.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: