Wentelteefjes met blauwe bessen
Ingrediënten:
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 200 ml karnemelk
- 4 el magere vanille kwark
- 150 gram blauwe bessen
- 8 gram vanille suiker
- 2 eieren
- 2 el olijfolie
- 2 el honing
- 1 tl kaneelpoeder
- sap van 1 citroen
Wentelteefjes met blauwe bessen: De blauwe bessen zijn lekker zoet. Klassiek wentelteefje met zoete vanille kwark en de besjes maken het echt af. Door de besjes ziet het er ook leuk uit.
Bereiding Wentelteefjes met blauwe bessen:
Gebruik een groot diep bord of schaal en klop hierin de eieren los. Voeg dan de karnemelk, het kaneelpoeder en de vanillesuiker toe. Snijd de korsten van het brood en dompel de sneetjes in het eimengsel. Laat het even intrekken zodat ze goed vochtig zijn, maar laat ze geen minuten liggen want dan kan het brood uit elkaar gaan vallen. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de wentelteefjes om en om in 3 minuten goudbruin aan beide kanten.
Pak een steelpannetje en verwarm hierin de blauwe bessen met de honing en het citroensap. Verwarm het ongeveer 2 minuten op matig vuur. Leg de sneetjes brood op een mooi bord en giet hierover de blauwe bessen saus. Maak af met een flinke schep vanille kwark en serveer direct.
Recept door: Country Culinair