Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Mexicaanse Kaasfondue met aardappel

Mexicaanse Kaasfondue met aardappel

Ingrediënten:

  • 300 gram cheddar
  • 125 gram mozzarella
  • 6 aardappelen
  • 310 ml Mexicaans bier
  • 1 chorizo
  • 3 tl bloem
  • 1 ui
  • 90 ml olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • handje koriander
  • tomaten salsa

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur en 50 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Mexicaanse Kaasfondue met aardappel: De aardappelschillen met tomaten salsa smalen heerlijk bij de kaasfondue. De fondue word gemaakt met de cheddar, mozzarella en het bier.  Hierna komen er stukjes chorizo en koriander in.


Bereiding Mexicaanse Kaasfondue met aardappel:

Was de aardappelen, maar schil ze niet. Rasp de cheddar en trek de mozzarella uit elkaar in kleine stukjes. Snijd de koriander blaadjes fijn. Haal het velletje van de chorizo en snijd deze in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 190 graden. Prik met een vork wat gaatjes in de aardappels en smeer ze in met wat olijfolie. Leg ze op een bakplaat en zet ze anderhalf uur in de oven totdat ze volledig gegaard zijn. Haal ze dan uit de oven en laat afkoelen.

Snijd de aardappels doormidden en gebruik een lepel om het middelste eruit te halen zodat de aardappels een soort kommetjes worden. Gebruik een andere kom om de paprikapoeder en 2 eetlepels olijfolie te mengen. Smeer de schillen van de aardappel hiermee in en bak deze nog 15-20 minuten tot ze krokant zijn. Verhit ondertussen 2 theelepels olijfolie in een pan en bak hierin de chorizo krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Doe de cheddar, de mozzarella en de bloem in een kom en meng dit door elkaar. Verwarm 2 theelepels olie in een sauspan op middelmatig vuur. Bak de ui in een paar minuten glazig. Giet het bier erbij en laat 2-3 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg al roerend, beetje bij beetje de kazen toe totdat alles gesmolten is.

Besprenkel de fondue met wat chorizo en de koriander. Giet er een heel klein beetje olijfolie overheen. Serveer bij de fondue de aardappelschillen gevuld met de tomaten salsa.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: