Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Lasagna con ragù e prosciutto cotto

Lasagna con ragù e prosciutto cotto

Ingrediënten:

  • 8 bladen verse lasagne
  • 4 plakken achterham
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 50 gram geraspte parma kaas
  • 1 glas rode wijn
  • 2 dl bechamelsaus
  • 1 tl zout en peper en oregano

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur en 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Lasagna con ragù e prosciutto cotto: Heerlijke verse Italiaanse lasagne. Deze lasagne word vaak gegeten in Italië maar is in Nederland nog niet zo bekend. Een gerecht dat makkelijk te maken is. Heerlijk met de rode wijn en bechamelsaus. Voor het extra knapperige laagje extra kaas op de bovenkant strooien.


Bereiding Lasagna con ragù e prosciutto cotto:

Zet een pan met dikke bodem op het vuur, liefst gietijzer. Doe het gehakt in de pan, haal het uit elkaar en bak het rul. Voeg kleingesneden ui, knoflook, courgette, oregano, peper en zout toe en bak dit onder voortdurend omscheppen 5 min.
Voeg daarna tomaten en rode wijn toe en laat dit afgedekt een 1/2 uur zachtjes sudderen. Zorg dat de saus wel vloeibaar is, anders nog wat tomatensap of water toevoegen, dit om de lasagne-bladen zacht te maken bij gedroogde pasta.
Bij verse pasta mag de saus wat steviger zijn. Dit is natuurlijk veel lekkerder.
Neem een vuurvaste schaal circa 14×28 cm. boter deze in en leg een laag lasagne, ragout, lasagne, ham, lasagne, ragout, lasagne om en om in lagen tot alles is opgebruikt maak de bechamelsaus en giet deze over de laatste lasagnebladen, bestrooi rijkelijk met geraspte kaas en plaats de schaal 30 tot 40 min. (eerste 15 min. met aluminiumfolie afdekken) in een voorverwarmde oven op 175 graden.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: