Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Kaasfondue pittig

Kaasfondue pittig

Ingrediënten:

  • 350 gram jong belegen Goudse kaas
  • 150 gram blauwe kaas (roquefort, gorgonzola, Danish blue)
  • 100 gram Monchou
  • 400 ml droge witte wijn
  • 3 el jenever
  • 1 el maïzena
  • zout en peper

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Ingrediënten voor: Bijgerechten Kaasfondue

  • 2 peren
  • 1 brocolli
  • stokbrood
  • rauwe witlof (blaadjes)

Kaasfondue pittig: De kaasfondue krijgt een pittige smaak door de blauwe kaas. Het is niet echt pittig, meer scherp. De jenever geeft ook een scherpe smaak. De maizena laat alles mooi binden. En de witte wijn geeft een mooie nasmaak.


Bereiding Kaasfondue pittig:

Rasp de Goudse kaas in een grote kom. Verkruimel de blauwe kaas in dezelfde kom, doe hetzelfde met de Monchou. Gebruik de fonduepan om de wijn te verwarmen. Laat het zo warm worden tot het tegen het koken aan zit. Draai het vuur laag. Voeg handje voor handje de kaas toe en laat dit al roerend met een houten lepel smelten.

Roer in een ander kommetje de maïzena met de jenever tot een papje en giet dit al roerend bij de gesmolten kaas. Breng het gerecht op smaak met zout en peper,

Zet de fonduepan op tafel en serveer het gerecht met het brood, de broccoli, de blaadjes rauwe witlof en de peer.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: