Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Kaasfondue met Limoensap

Kaasfondue met Limoensap

Ingrediënten:

  • 250 gram Emmentaler kaas
  • 250 gram Gruyere kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kopje droge wijn
  • 1 el verse limoen sap
  • halve tl droge mosterd
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 2 tl maizena

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Kaasfondue met Limoensap: De limoensap word gemengd met de wijn, maar je proeft de limoensap nog wel goed. Heerlijk met de 2 kazen door elkaar heen. De mosterd en de nootmuskaat geeft er een echte hartige warme smaak aan. Heel geschikt voor het najaar dus!


Bereiding Kaasfondue met Limoensap:

Rasp de kazen in een flinke kom. Meng er vervolgens de maïzena doorheen zodat alle stukjes kaas een laagje hebben. Ontdoe de knoflook van z’n velletje en smeer er de binnenkant van de fondue pan mee in. Pak een flinke pan en giet hier de wijn en de limoen sap in. Hoog dit op middelmatige temperatuur tot het een beetje gaat borrelen. Pas op dat het niet echt gaat koken. Doe dan al roerend met een houten spatel, handje voor handje het kaasmengsel in de pan. Laat de kaas smelten voordat je er een nieuw handje bij doet. Roer er de mosterd en de nootmuskaat doorheen zodra alle kaas is gesmolten. Giet de fondue in de fonduepan en serveer met knapperig brood en stukjes appel.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: