Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Kaasfondue met blauwe kaas

Kaasfondue met blauwe kaas

Ingrediënten:

  • 500 gram blauwe kaas
  • 250 ml droge witte wijn
  • 125 ml vleesbouillon
  • 125 gram boter
  • 2 sjalotjes
  • 3 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde dragon
  • 1 el dijonmosterd
  • peper en zout
  • roggebrood
  • augurkjes
  • zilveruitjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Kaasfondue met blauwe kaas: De blauwe kaas is een schimmelkaas. Blauwe kazen zijn vaak een beetje pikant. De kaasfondue heeft dus wel een erg sterke smaak.


Bereiding Kaasfondue met blauwe kaas:

Pak een flinke kom en verkruimel daarin de blauwe kaas. Snipper de sjalotjes en hak het teentje knoflook fijn. Scheidt de eidooiers van het eigeel en bewaar de eidooiers. Verwarm de bouillon. Gebruik een middelgrote, zware pan en laat hierin de boter smelten op matig vuur. Doe hier dan de sjalotjes en de knoflook bij en fruit dit ongeveer 3 minuten tot ze glazig zijn. Giet de wijn in een pan en laat dit 20 minuten inkoken totdat er een soort siroop ontstaat. Breng ondertussen in een andere pan wat water aan de kook. Zodra de wijn is ingekookt haal je de pan van het vuur en houdt je deze boven de pan met het borrelende, kokende water. Voeg nu de kaas toe en roer met een houten lepel tot de kaas is gesmolten.

Klop de eidooiers door de warme bouillon heen en giet dit bij de kaas. Klop dit dan krachtig door elkaar heen. Doe de dragon en de mosterd erbij en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel even warm worden totdat de fondue de juiste dikte heeft. Breng het absoluut niet aan de kook omdat de kaas dan kan gaan schiften.

Pak de voorverwarmde fonduepan en giet de kaas hierin door een zeef. Houdt de fondue warm door middel van een theelichtje of een rechaud. Serveer de kaasfondue met het brood, wat augurkjes en zilveruitjes.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: