Italiaanse tomatensoep
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 6 romatomaten, in stukjes
- 1 el tomatenpuree
- 5 dl tuinkruidenbouillon van een tablet
- 1⁄2 tl knoflookpoeder
- 1⁄2 tl paprikapoeder
- 1⁄2 tl gedroogd basilicum
- allesbinder
- peper, zout en suiker
- 4 toefjes basilicum
Kookgerei
- Soeppan
- Zeef
Slanke maaltijdsoep.
Bereiding Italiaanse tomatensoep:
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui in ca. 5 minuten glazig.
Voeg de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe en bak ze kort mee.
Voeg de bouillon toe en breng alles al roerend aan de kook.
Laat de soep 15 minuten op een laag vuur trekken.
Zeef de soep en druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit het vruchtvlees van de tomaten.
Doe de soep terug in de pan.
Voeg de knoflookpoeder, het paprikapoeder en het gedroogde basilicumtoe en breng de soep weer aan de kook.
Bind de soep licht met allesbinder en breng hem op smaak met peper, zout en suiker.
Garneer met de toefjes basilicum.
Recept door: Country Culinair