Country Culinair

Dé plek voor buitenlandse maaltijden!

Insalata verde

Insalata verde

Ingrediënten:

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/2 krop lollorosso
  • 8 groene olijven
  • 8 zwarte olijven
  • 1 grote ui
  • 4 grote tomaten
  • 2 el extra verde olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el honing of wat zoetstof
  • peper en zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (5 stemmen, gemiddeld: 3,60 van 5)
Laden...
3.6 sterren - gebaseerd op 5 reviews

Simpele salade die in Italië vaak als bijgerecht word gegeten. Word bij de lunch gegeten maar ook bij het avondeten. Het is een lekkere salade, insalata verde. De salade overheerst niet waardoor elk gerecht erbij gegeten kan worden.


Bereiding Insalata verde:

Was de sla. Doe dit met flink veel water. Laat het dan drogen in een theedoek. Als deze droog is kun je de ijsbergsla in repen snijden. Haal de wortels van de sla af en was ook de lollorosso sla. Trek de lollorosso in stukjes. Mix de sla door elkaar heen.

Snijd de ui in dunne ringen. De tomaten kun je of in blokjes of ook in plakjes snijden. De olijven hebben geen pit, of je moet deze er zelf even uithalen. Halveer de olijven. Voeg dit bij de 2 slasoorten en mix het voorzichtig met je handen door elkaar heen.

Klop een dressing van de olie, azijn, honing, peper en zout. Verdeel de dressing over de sla heen.

Serveer er Italiaans brood of stokbrood bij. Zo kun je de salade ook prima als lunch eten.
Je kunt het bij alle gerechten eten. De salade word ook vaak bij een lasagne, pasta of vlees gegeten.

tip: Vul de olijven en houd ze heel.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: